Alig bírsz kikászálódni az ágyból, kialvatlan, ingerlékeny vagy, a tested nehézkes, az ízületeid be vannak rozsdásodva és semmihez sincs kedved?

Hiába kezdett el kisütni a nap, mégis a fent leírt tüneteket tapasztalod magadon, akkor valószínű, hogy tavaszi fáradtságban szenvedsz.

Ez a szervezet természetes reakciója, amit elsősorban a hormonális ingadozás okoz. Minél több a napfény, annál kevesebb melatonin, azaz alváshormon termelődik a szervezetben és ezzel párhuzamosan egyre több szerotonin, azaz boldogsághormon, de sajnos az átálláshoz idő kell. Persze nem foghatunk mindent a hormonokra. A téli életmódunk, étkezési szokásaink, mozgáshiány mind-mind hozzájárul a tavaszi fáradtsághoz.

Kép: Prana Yoga Center

A fáradtság érzését a vitaminhiány és a lerakodott méreganyagok is fokozzák, aminek az egyik kiváló ellenszere a JÓGA. Többféleképpen is segít a méregtelenítésben: serkenti a vérkeringést, felveszi a harcot a zsírszövetek ellen és nem utolsó sorban a mentális és érzelmi méregtelenítésben is fontos szerepet kap.

Pár hét és úgy érzed, neked áll a világ!

  • kirobbanó formában leszel
  • energikusnak érzed magad
  • fáradhatatlan leszel
  • és persze pozitív 🙂

Ezért javasoljuk, hogy tavaszi fáradtság ellen minél hamarabb kezd el, vagy folytasd a jógázást.