A Yin jóga nyugaton kevésbé népszerű jógastílus, akadnak olyanok, akik még nem is hallottak róla.

Sokan inkább dinamikusabb típusú jógagyakorlást kedvelik, de úgy gondoljuk, nem árt időnként kipróbálni mást is: a yin lassúsága, megnyugtató csendessége biztosan újszerű élmény lesz mindenki számára.

 1. Nyugalom
  Mindenki tudja, hogy a kiegyensúlyozottságot és az egészséget nem olyan egyszerű megőrizni, ha teljes gőzzel éljük az életünket. Hozzászokunk, hogy így éljük meg a mindennapokat és elfelejtjük, hogy néha muszáj lazítani és megélni a pillanatot. A yin jóga gyakorlás közben gyakran lesz lehetőségünk, hogy leálljunk és lazítsunk, hiszen erre minden ember vágyik és szüksége is van.
 2. Egyszerűség
  A mai komplex és sokszor túlbonyolított világban szükségünk van a letisztultságra és az egyszerűségre. A yin jóga olyan, mint egy megnyugtató ölelés, ami az egyszerűségével és a szépségével segít visszatalálni önmagunkhoz.
 3. Mélyrelaxáció
  Sajnos mindannyian nagyon jól ismerjük a feszültséget, a stressz állapotát és pont emiatt a mélyrelaxáció idegenül hangozhat. A yin jógairányzat nem szítja fel a test és az idegrendszer energiáit, sőt inkább támogat, hogy lassíts le és ez hatékony módszer, hogy egy ponton belesimulj a relaxációba.
 4. Kiegyensúlyozza az energiaáramlást
  Chi, prána, ki – akárhogy is nevezzük a minket körülvevő életenergiát, annak eredeti természete mindenképp az egyensúly és a harmónia. Az akipunktúrához, köpölyözéshez hasonlóan a yin jóga segíti a chi áramlását és így pozitív hatással van az egészségre.
 5. Inkább meditatív
  Ne hidd azt, hogy a yin könnyű jógairányzat sőt, ha aktív és energikus típus vagy, akkor talán ez a gyakorlás lesz a legnagyobb kihívás számodra.
  Amikor az elme unatkozik, mindent megtesz, hogy valamilyen reakcióra bírjon. Mindenkivel előfordul már, hogy hirtelen ellenállhatatlan késztetést érzett arra, hogy megvakarja az orrát vagy megigazítsa a haját. Választhatsz, hogy ebben az esetben reagálsz ezekre az ingerekre vagy figyelmen kívül hagyod őket.
  A nyugalom, a mozdulatlanság a yin gyakorlatban lehet egy meditációs forma, ahol gyakoroljuk az ingerek figyelmen kívül hagyását és kordában tartjuk az elme csapongását, amiben megtalálhatjuk az igazi békét.