Az ősi jóga alapjára ma már rengeteg jóga irányzat alakítottak ki.

A kalandvágyók már jógázhatnak szörf deszkán, lovon, izzadhatsz egy forró teremben vagy fejjel lefelé is lóghatsz. Most elsősorban egy új irányzatot mutatnánk be nektek, az aerial jógát vagy más néven antigravitációs jógát, ami módszerét tekintve Amerikából származik.

Kép: The WALK Magazine

Christopher Harrison (légtornász, koreográfus) 2007-ben indított útjára New York-ban antigravitációs jóga néven. Szinte az egész világon végigsöpört az aerial-láz, amely kis hazánkat is elérte.

Az órák fő eszköze a hammock, vagyis egy plafonra erősített szalag, amelyen egyaránt végzünk statikusan kitartott és dinamikus sorozatban összekötött jóga, pilates és olykor a táncból merített gyakorlatokat.

A hammock egy speciális anyag, amelynek a teherbírása 300 kg, így az egyelőre túlsúlyos gyakorlóknak is felüdülés egy ilyen órán történő részvétel, hiszen a fellógatott testhelyzeteknél és visszafordított pózoknál fogva kiválóan tehermentesíti a gerincet valamint ízület kímélő.

LOS ANGELES, CA – JANUARY 31: Musician Pink performs onstage at the 52nd Annual GRAMMY Awards held at Staples Center on January 31, 2010 in Los Angeles, California. (Photo by Lester Cohen/WireImage)

Vajon melyik énekesnőnek köszönheti ez a jóga irányzat a népszerűséget?

Pinknek, aki a 2010-es Grammy – gálán előadta a csodálatos produkcióját, amit Harrison készített el és onnantól kezdve Amerikában mindenki aerial jógázni akart. 
Fontos kihangsúlyozni, hogy részt vegyél egy órán nem kell légtornásznak lenned. Mindenki számára könnyen elsajátítható mozdulatokról van szó, ami gyakorlás által tökéletesedik.