Thai masszázs

Távol-keleti, ősi, tradicionális masszázsfajta, amely több ezer éves hagyományokon alapul. A thai masszázs célja az izmok nyújtásával, nyomásával, különböző testhelyzetek felvételével, a szabad energiaáramlás biztosítása, fájdalmak és merevségek oldása, rugalmas, hajlékony, elengedett állapot létrehozása.

Ha az ember egészséges, az életenergia akadálytalanul áramlik a meridiánokban. A mértéktelen életvitel, a stressz, a betegség vagy a sérülés ezt a folyamatot megzavarja. A masszázs a megrekedt energiát  ismét nyugodt áramlásba tudja hozni. Fokozza a szervezet védekező erejét, alkalmazható alvászavaroknál, ideges állapotokban, feszült állapotok, fájdalmak enyhítésére. Serkenti a vér- és nyirokkeringést.

A többi masszázstól eltérően a thai masszázs  úgynevezett száraz masszázs,  egyéb technikákkal ellentétben nem használunk hozzá olajat, krémeket. Ruhában történik.

Nem az izmokat, hanem az akupunktúrás pontokat kezeljük, pontnyomásos technikával. Az egész testen alkalmazott eljárásnak sajátos koreográfiája van, az egy, másfél órás masszázs során minden testrész figyelmet kap, a lábujjaktól a fejük búbjáig. Nyújtó gyakorlatokat is tartalmaz.  Nemcsak tenyérrel és ujjhegyekkel, de térddel, talppal és könyökkel is masszírozunk.

Hát masszázs

Olajjal történő kezelés , amely, a hát, a nyak, a fej és az arc izmait dolgozza meg, lazítja el.

Masszázs után finoman kimozgatom, megnyújtom a gerincet.

Reflexzóna masszázs

A talp és a tenyér reflex pontjainak kezelése.

A talp- és tenyér masszázs mint gyógyulást segítő terápia, ma már az orvoslásban is elfogadott.
A természetes gyógymódok célja, hogy támogassák, erősítsék a szervezet saját gyógyító erőit.

A szerv energiaszintjét növeljük a talp masszírozásával.
A megfelelő zónák masszírozásával nő a hozzárendelt szervek vérbősége, javul az anyagcseréje, nyirokkeringése, ezzel mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit.
A talp masszírozása megelőzésre, frissítésre, regenerálásra is alkalmas.
Célja: az energetikai egyensúly helyreállítása, amely az egészséges életműködés feltétele.
Szabályozza a hormontermelő mirigyek működését is.

Diagnosztikai szempontból is jelentős. A talp állapotából látható, milyen létező vagy kialakuló problémáról van szó. A reflexzóna érzékenysége, fájdalma vagy lerakódás jelenléte azt jelenti, hogy a hozzá tartozó szervben funkciózavar illetve energetikai zavar áll fenn. A talp zónáin keresztül tudjuk a belső szervek működését harmonizálni és a keringést javítani.

A reflexzónák mikro rendszerként működnek. A nagy rendszert piciben tökéletesen ábrázolja.

Hara ( has ) masszázs

A has masszázs nagyon finom, ugyanakkor rendkívül hatásos masszázstechnika a test öngyógyító erőinek mozgósítása céljából. Hatékony módon fokozza a test öngyógyító képességét, mozgósítja az öngyógyító erőket. Ez a kínai eredetű masszázstechnika alapvetően a hassal, a köldök körüli területtel dolgozik, azzal a területtel, amely a bordák ívei és a szeméremcsont között helyezkedik el. E gyengéd masszázstechnika alkalmazásával a köldök és a has környékén nagyon hatásosan oldható a feltorlódott energia. A kínai és egyéb keleti tanítások szerint a test energiaközpontja a hasban – a köldök környékén helyezkedik el. Kínai nevén „tan tien”, míg japán elnevezéssel ez a „hara” területe. Az ezen a területen létrejövő energiablokkok hatása különösen jelentős a közérzet az egészség szempontjából. Az itt elhelyezkedő reflexzónákon keresztül a teljes test kezelhető, hasonlóan a tenyér vagy a talpak reflexzónáihoz. Ezzel a gyengéd masszázstechnikával igen eredményesen oldhatók fel a köldök és a has környékének energiablokádjai, illetve hatékonyan oszlatható szét az itt feltorlódott energia. Kiemelkedő szerepe van a nemiséggel, a női és férfi identitással, szexualitással kapcsolatos testi- és lelki energiablokkok feloldásában is.

A has masszázs különböző kezelési szinteken dolgozik:

kezeli és méregteleníti a bőrt és a kötőszöveteket;
kezeli a has reflexzónáit és reflexpontjait;
serkenti, illetve nyugtatja az akupresszúrás meridiánokat, oldja azok blokkjait;
közvetlenül kezeli az egyes hasüregi szerveket.
A has feszültségeinek, görcseinek oldása reflexszerűen hat a test többi részére és így a kezelés az egész szervezetet energetizálja, méregteleníti és serkenti.
Javallat:

Kiválóan alkalmas betegségmegelőzésre, a has-, és medence üregi szervek terápiájának kiegészítésére, has- és medence üregi görcsök és blokkok oldására, szexualitással kapcsolatos traumák feloldására, valamint a teljes szervezet energiaszintjének, vitalitásának fokozására.

A hara masszázs segítséget nyújt, hogy aktív egészségvédelmet folytassunk, karbantartsuk belső energiánkat, helyrebillentsük a lelki és testi kiegyensúlyozatlanságot.

Ellenjavallat:

 • állapotos nők
 • műtét után lábadozók
 • rákbetegek és gyomorbélfekélyes személyek esetében
 • lázas megbetegedések
 • nyirokmirigy betegségnél.

Nyirok masszázs

Hazánkban még csak kevesen ismerik, és csupán néhány helyen alkalmazzák a nyirokmasszázs módszert, pedig az egyik legjobb lehetőség a cellulitisz eltűntetésére. A nyirokdrenázs olyan speciális masszázsfajta, amely javítja a nyirokelfolyást. Rendszeres alkalmazása megszünteti a szöveti nyirokpangást, aktiválja az immunrendszert, serkenti a salakanyagok elszállítását, így a sejtek és a szövetek regenerálódását is elősegíti. Csökkenti a gyulladáskészséget, segíti a meglevő gyulladások, sebek gyógyulását.

Hogyan hat?A módszert a század elején dr. Emil Vodder, dán biológus fejlesztette ki hosszas kutatás során. A nyirokdrenázs gyengéd, körkörös, nyomó-simító mozdulataival gyorsítja a nyirok elfolyását. Ezzel megszűnik a szöveti nyirokpangás, az anyagcsere “hulladék”- és salakanyagai pedig hamarabb kiürülnek. A nyirokkeringés segítségével a méreganyagok ugyanis előbb az érpályába, majd a vér útján a májhoz illetve a vesékhez kerülnek, ahol egyrészt átalakulnak, másrészt kiválasztódnak. A nyirokdrenázs tehát aktiválja az immunrendszert és az anyagcsere folyamatokat. Kiüríti a szöveti ödémákat – csökkentve ezáltal az érintett szervek fájdalmát-, valamint indirekt módon javítja a vérkeringést, sőt, a sejtek táplálék- és oxigénellátását is.

Kiknek jó a nyirokmasszázs? A kellemes masszázsforma sok betegség kezelésében rendkívül hatásos – különös tekintettel a makacs cellulitisz eltüntetésere – legtöbbször azonban orvosi javallatra és kontrollra van szükség, ezért tanácsos az erre kiképzett szakemberhez fordulni. Ide tartoznak a következő esetek:Mellműtétek után, különösen, ha a hónalji nyirokcsomókat is kivették. Ebben az esetben a nyirokdrenázs megelőzi a nem ritkán kialakuló karödémát, különösen, ha a műtét után hamarosan elkezdődik a kezelés.
Besugárzást, műtétet, traumát követő hegesedés miatt keletkezett ödémák (pl. elefantiázis) gyorsabb felszívódására.
Műtéti hegek mielőbbi gyógyulása érdekében, hogy ne maradjon vissza funkciókárosodás, se komolyabb kozmetikai elváltozás.
Akut visszérgyulladások és trombózisok esetén – ilyenkor helyesebb megvárni a folyamat lezajlását, és a szövődmények kivédésére csak ezután elkezdeni a kezelést.
Cellulitisz (narancsbőr), gyakori alsó végtagi ödéma.
Ödémás, táskás szemek, duzzadt arc.
Méregtelenítő, regeneráló kúrák kiegészítéseként.
Általános immungyengeség, asztma, allergiák, visszatérő felső-légúti fertőzések, melléküreg-gyulladás.
Migrénes fejfájás, agyvérzés utáni állapot.
Fülcsengés, váratlan hallásvesztés.
Ízületi gyulladások, reuma, csigolyabántalmak és csonttörések után a regeneráció gyorsítására.
Nyálkahártya-gyulladások.
Ekcémák, nem gyógyuló, nyílt sebek, fekélyek, övsömör.
Gyomor- és bélrendszeri panaszok.
Idegesség, koncentrálóképesség csökkenésének és alvászavaroknak a kezelésére.

Méz masszázs

A mézmasszázs csak elnevezése szerint masszázs. Valójában egy jellegzetes vákuumhatás létrehozása, amelyet leggyakrabban háton alkalmaznak. A mézet felvisszük a bőrre, a masszőr rányomja a kezeit a mézes bőrfelületre, majd kezeit megemelve, mintegy felemeli a bőrt. A mozdulatok folyamatos ismétlésének következtében erős vákuumhatás jön létre. A kezelt területen fokozódik a vérbőség, és a bőr pórusai kitágulnak. A kitágult pórusokon keresztül a méz értékes hatóanyagai beszivárognak.Egy mézmasszázs ideje kb. 20-30 perces, háton alkalmazva. A mézmasszázs oldja a feszültségeket, ellazítja a megfeszült izmokat. Alkalmazzuk a teljesítmény és általános jólét fokozására, megtartására is. Fájdalomcsillapító, lazító és immunerősítő hatással rendelkezik. A méz szabályozza, helyreállítja, harmonizálja a test energiaáramlását.

A Mézmasszázs hatékonyan alkalmazható:

 • nyak-, váll-, és hátfájdalmak esetén;
 • reumatikus panaszokra;
 • ízületi problémák kezelésére;
 • izom letapadásokra;
 • gyulladások csökkentésére;
 • légúti problémákra, krónikus náthára, köhögésre;
 • depresszió kezelésére;
 • vérnyomási rendellenességek esetén;
 • frissítésre, fertőtlenítésre, megelőzésre;
 • krónikus kimerültséggel és fejfájással küszködőknek.

Craniosacrális terápia

A szervezet agyliquor (agyvíz) keringésén alapuló lágy érintéssel végzett, mindössze 5 gramm erővel dolgozó, a test öngyógyító folyamatait támogató terápia, ami az egész test működésére kihat, úgy az immun-, légzés-, keringés-, hormonális-, viscerális-, mozgásszervi rendszerre egyaránt. A koponyánk úgy működik, mint egy pumpa, a pumpa funkció biztosítja az agyvíz termelődését a koponyában és a gerincbe való továbbítódását, ami keresztcsontig terjed, ezzel a testünk szöveteit egy folyamatos mozgásban, áramlásban tartva. Ezenfelül a lágyrészekben, fasciákban lévő blokkok, energiaciszták, az emocionális blokkok oldására is képes.

Indikációs területek: fejfájás, agyi keringési problémák, mozgásszervi fájdalmak, műtét trauma utáni fájdalmak, fül-orr gégészeti panaszok: akut és krónikus arcüreg, fülgyulladás, szemészeti, fogszabályzás, állkapocs ízületi problémák, pajzsmirigy, diszlexia, diszgrafia, tumoros állapotok utókezelése és támogató kezelése, autizmus, figyelemzavarok, hangképzés, szopási problémák csecsemőkorban, depresszió, emocionális elakadások oldása, sportolók sérülések utáni akut vagy krónikus fájdalmak oldása.

Teljes test masszázs

Kellemes olajos masszázs, amely az egész testet érinti.

Osaka Aura masszázsfotel

Az Osaka Aura masszázsfotel intelligens, mechanikus masszírozó kezeket utánozva folyamatosan gyűjti az információkat a testről. Innovatív mechanikájával professzionálisan helyettesíti a masszőr által végzett masszírozó mozdulatokat a többdimenziós, sztereó masszázsélmény segítségével.

A mérnöki munkával kombinált technológia a szuper hosszú, “SL” alakot ábrázoló, ívelt gerincvonalat analizálja, így a masszázst 135 cm hosszan élvezeti. A masszázsgörgők így a fejtől egészen a lábig elérnek, és végig masszírozzák a test csigolyáinak “S” alakú görbéjét. Segít elérni a gerinc teljes ellazulását és enyhíti a feszült izmokat.

A masszázsfotel teleszkópos beállítási funkciójának segítségével a lábát a boka megtartásával húzza kifelé, így nyújtva az izmokat. A lábnyújtás funkció először a láb hosszának analitikus meghatározásával történik, hiszen mindenkinek más a vádli és comb hossza. Az intelligens technológia segítségével így különböző lábhosszúsággal rendelkező felhasználók is élvezhetik a nyújtó funkció előnyeit.